He he he ... myśleliście pewnie, że tu będzie coś hmmmm na ostro takie ach i ech :P a tu skucha to tylko moje domowe Malibu :D
3,5 szklanki mleka2 szkl cukru
2 cukry waniliowe
10 dkg wiórków kokosowych
1 szkl spirytusu
Mleko z cukrem zagotować i gotować 3-4 minuty. Pod koniec
gotowania dodać cukry waniliowe i gotować 2 minuty. Następnie dodać wiórki
kokosowe i gotować 5 minut. Wszystko odstawić do wystudzenia. Gdy będzie zimne dodać spirytus i pozostawić
na około 2 godziny. Przecedzić dwukrotnie i przelać do butelek.
PS. Zamiast spirytusu można dodać wódkę wtedy będzie słabsze :)
PS 2. Warto zrobić już teraz żeby na święta było smaczniejsze :)
Pozdrawiam
Kasia
Ja robię takie długo naciągające - wiórki zalewam % i przez tydzień w słoiku potrząsam a potem dodaję mleko zagęszczone.
OdpowiedzUsuńo widzisz to jeszcze inny sposób :) będę musiała i taki wypróbować :)
Usuńpierwszy raz jak robiłam wyskoczyła nam wyjazd na Święta i sąsiadka doglądała mieszkania i na ławie miała słoik z wiórkami i karteczkę POTRZĄSAĆ RANO I WIECZOREM ;-)
Usuńhehehe ... dobrze, że ich nie zjadła :D
Usuńohh, takie smaczki to lubię !!! hihi
OdpowiedzUsuńno to trza spróbować zrobić :D
Usuńmój mąż kiedyś robił z jakiegoś takiego podobnego przepisu ;) wyszło pyszne i nie doczekało okazji, na którą było przygotowane ;ppp he he
OdpowiedzUsuńna szczęście mój mąż nie przepada za takimi wymysłami :P więc u mnie to i dłużej postoi :D
UsuńMusze wyprobowac :-)
OdpowiedzUsuńpolecam :D
Usuń