05 listopada 2017

Muffiny FIT


Przepis znalazłam w internecie, ale zmodyfikowałam na własne potrzeby ... zrobiłam dwie porcje czyli 24 muffinki


Jedna porcja to 12 muffinek

pierwsza wersja:
3 jajka
2 łyżki jogurtu naturalnego
4 łyżki maki żytniej razowej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżka ksylitolu
rodzynki ok garści
zapach cytrynowy 2 krople


druga wersja:
3 jajka
2 łyżki jogurtu naturalnego
4 łyżki maki orkiszowej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka ksylitolu
gorzka czekolada utarta bądź drobne kawałki, ja miałam takie małe pastylki specjalne do wypieków
zapach cytrynowy 2 krople


Suche produkty wymieszaj z żółtkami, jogurtem, zapachem, i bakaliami, następnie ubij białka na piane ze szczyptą soli. Delikatnie łyżką połącz wszystko razem. Wykładaj do formy na muffiny, piecz w temp 18* przez 20 minut


Smacznego
Kasia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz :)
Staram się Was odwiedzać i również odwdzięczać się komentarzami na Waszych blogach