07 grudnia 2014

Malibu



He he he ... myśleliście pewnie, że tu będzie coś hmmmm na ostro takie ach i ech :P a tu skucha to tylko moje domowe Malibu :D

3,5 szklanki mleka2 szkl cukru
2 cukry waniliowe
10 dkg wiórków kokosowych
1 szkl spirytusu


Mleko z cukrem zagotować i gotować 3-4 minuty. Pod koniec gotowania dodać cukry waniliowe i gotować 2 minuty. Następnie dodać wiórki kokosowe i gotować 5 minut. Wszystko odstawić do wystudzenia.  Gdy będzie zimne dodać spirytus i pozostawić na około 2 godziny. Przecedzić dwukrotnie i przelać do butelek.

PS. Zamiast spirytusu można dodać wódkę wtedy będzie słabsze :)

PS 2. Warto zrobić już teraz żeby na święta było smaczniejsze :)


Pozdrawiam
Kasia
 

10 komentarzy:

  1. Ja robię takie długo naciągające - wiórki zalewam % i przez tydzień w słoiku potrząsam a potem dodaję mleko zagęszczone.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o widzisz to jeszcze inny sposób :) będę musiała i taki wypróbować :)

      Usuń
    2. pierwszy raz jak robiłam wyskoczyła nam wyjazd na Święta i sąsiadka doglądała mieszkania i na ławie miała słoik z wiórkami i karteczkę POTRZĄSAĆ RANO I WIECZOREM ;-)

      Usuń
    3. hehehe ... dobrze, że ich nie zjadła :D

      Usuń
  2. mój mąż kiedyś robił z jakiegoś takiego podobnego przepisu ;) wyszło pyszne i nie doczekało okazji, na którą było przygotowane ;ppp he he

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na szczęście mój mąż nie przepada za takimi wymysłami :P więc u mnie to i dłużej postoi :D

      Usuń

Dziękuję za każdy komentarz :)
Staram się Was odwiedzać i również odwdzięczać się komentarzami na Waszych blogach